Varefakta Insights August 2021

Hos Varefakta er vi efterhånden alle tilbage fra sommerferie og klar til at gå sensommeren i møde sammen med vores kunder. I dag findes der 3300 Varefakta-mærkede varer og vi ser frem til at mærke og stikprøvekontrollere endnu flere i løbet af efteråret.
 

Hos Varefakta mærker vi Varefakta-mækede varer ud fra national lovgivning og EU-lovgivning samt vores forskrifter. Varer med Varefakta-mærke har ofte krav, der går ud over lovgivningen – disse kalder vi forskrifter. Forskrifterne er hermed typisk mere strikse end lovgivningen.

Varefaktas forskrifter er alle opbygget på samme måde for at gøre dem så letlæselige og brugervenlige som muligt.

Vi har bl.a. forskrifter for cykellåsefødevarerkosttilskudkosmetiske produkter og barnevognsseler og du kan finde Varefakta-mærket på alt fra kaffe, creme fraiche og shampoo til grillbriketter, øl og sutter.

 
Vi udvikler løbende nye forskrifter for de varer, hvor vi ser et behov for yderligere krav end lovgivningen foreskriver det. Senest har Varefaktas mærkningseksperter udarbejdet en forskrift for kosttilskud og opdateret vores cykellåsforskrift til også at indeholde krav til elektroniske cykellåse.

Croissant Talk

Den 24. august slår vi dørene op for Varefaktas første Croissant Talk med temaet “18 anprisninger, der ikke går an”.
 
Den første tirsdag i hver måned indbyder vi detailbranchen til faglige oplæg og netværk om alt fra mærkning af kosttilskud, dyrefoder og kosmetiske produkter til anprisninger på fødevarer, sikre børneprodukter og oprindelsesmærkning.
 
Du kan læse mere om Varefaktas Croissant Talks her.

Vil du udvikle dine kompetencer inden for mærkning af fødevarer?

Varefakta afholder kurser i mærkning af fødevarer. Kurserne er både for begyndere og erfarne. Vi afholder også virksomhedstilpassede kurser.
 
Kurset kan tage udgangspunkt i et af de beskrevne kurser på vores hjemmeside, eller vi kan udvikle kurser, der inddrager de temaer og tilhørende lovgivning, der er mest relevant for dig og din virksomhed.
Du kan læse mere på vores hjemmeside eller kontakte os på varefakta@varefakta.dk.
 
På Varefaktas næste kursus underviser vores mærkningseksperter i næringsdeklaration og ingrediensliste. Kurset afholdes d. 3. september kl. 09.00-12.00. hos Varefakta.
 
 
DanskVarefakta_28-10-20_28975

Del

Del på facebook
Del på linkedin

Modtager du vores nyhedsbrev?

Hold dig opdateret – og få faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.