Varefakta søger fødevarespecialist

Varefakta er en selvejende organisation, hvis hovedopgaver er at udarbejde varedeklarationer og gennemføre løbende kontrol af forbrugerprodukter. Varefakta er en mindre arbejdsplads i vækst, hvor tryghed er et nøgleord i det daglige arbejde. Alle har et stort ansvar og stor medindflydelse. I Varefakta har vi krav om høj kvalitet og det bedst mulige serviceniveau.

Om jobbet

Vi søger en kollega, der trives i et miljø, hvor der er en god blanding af nørderi og fart over feltet. En kollega, der sætter en ære i at lave fejlfri deklarationer og mærkning til fødevarer, der lever op til lovgivningen.

Arbejdsopgaver

  • Udarbejde varedeklarationer på fødevarer for Varefaktas nationale og internationale kunder. Deklarationerne udarbejdes på dansk, norsk og svensk på basis af specifikationer og anden relevant dokumentation i henhold til national- og EU lovgivning samt Varefaktas egne krav.
  • Vurdere oplysningerne om fødevaren og efterregne QUID og næringsdeklaration, kontrollere om tilsætningsstoffer, vitaminer og mineraler lever op til fastsatte grænseværdier m.m.
  • Rådgive kunder om generelle krav til mærkning, kvalitets-, ernærings- og sundhedsanprisninger, vildledende illustrationer, ernæringsmærker som nøglehul og fuldkorn samt andre kvalitetsmærker som økologi og RSPO mm.
  • Tilrettelægge og gennemføre stikprøvekontrol af fødevarer og dyrefoder med Varefakta-mærke. Varerne indkøbes og analyseres af et akkrediteret laboratorium. Efterfølgende vurdere analyserne og foretage en emballagekontrol. Udarbejde kontrolrapport og videreformidle denne til kunden.
  • Vedligeholde kontakt til eksisterende kunder, f.eks. ved kundebesøg.
  • Registrering af fakturerbart arbejde og kontrol af fakturaer inden udsendelse.
  • Sparring ved afgivelse af tilbud til nye og eksisterende kunder, indgåelse af aftaler med eksterne samarbejdspartnere.

Kvalifikationer

Det er vigtigt, at du er perfekt i dansk og engelsk, skriftligt såvel som mundtligt. Arbejdet foregår på dansk og engelsk. Det er en fordel hvis du ligeledes er skriftlig stærk i enten norsk, svensk, tysk eller polsk og har erfaring med de nationale lovgivningstekster.

Vi forestiller os, at du har en bachelor, kandidatgrad, er ingeniør indenfor fødevarevidenskab eller at du er jurist med erfaring med lovlig mærkning af fødevarer.

Vi ønsker os, at du har erfaring med:

  • Fødevarelovgivninger, EU forordninger og -direktiver, branchestandarder i Danmark og EU.
  • Kundepleje
  • Samarbejde med dagligvarehandlen, producenter og myndigheder.

Du skal være god til at bevare fokus på mål og resultater, da teamet bliver målt på faktureringsgrad.

Du skal have lyst til løbende at være med til at udvikle Varefakta, så vi får flest mulige gode deklarationer ud til forbrugerne, så de kan handle trygt.

Som person er du mødestabil, serviceminded, empatisk og initiativrig. Du skal kunne lide at have travlt og trives i et tæt og dialogbaseret miljø. Vi lægger samtidig stor vægt på, at du er venlig og hjælpsom i dagligdagen.

Yderligere oplysninger

Ring til Fødevarekonsulent Louise Vesterby, tlf. +45 46 30 45 04 eller se mere på varefakta.dk.

Arbejdstid

Aftales efter dine ønsker, 30-37 timer pr. uge ekskl. frokost. Vi har flextid.

Løn

Aftales.

Tiltrædelse

Hurtigst muligt.

Ansøgning

Ansøgning sendes elektronisk senest den 10. marts 2019 via “Send ansøgning”.

Arbejdstid

Varefakta, Københavnsvej 106 H-3, 4000 Roskilde.

VAREFAKTA

Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt. Dette arbejde udføres for en bred kundekreds af producenter, leverandører og i detailhandlen i Danmark og i udlandet. Deklarationerne udarbejdes på basis af tekniske specifikationer og testrapporter i henhold til lovgivningen og Varefaktas egne krav på området. Desuden rådgiver Varefakta sine kunder om lovgivning af betydning for mærkning. Vi er 19 personer i Varefakta.

Modtager du vores nyhedsbrev?