Varefakta vil skabe gennemsigtighed

 …vores forskrifter er nu tilgængelige på Varefaktas hjemmeside.
Produkter

Varefakta stiller høje krav til varer med Varefakta-logo

Børneprodukter
Varefakta har en ambition om at være mere gennemsigtig i vores arbejdsgang. Derfor er Varefaktas forskrifter nu tilgængelige på vores hjemmeside.
 
Varer med Varefakta-logo har ofte krav, der går ud over lovgivningen. Disse er beskrevet i Varefaktas forskrifter. Forskrifterne er alle opbygget på samme måde og indeholder bla. information om Varefaktas minimumskrav til en pågældende produktgruppe, en beskrivelse af Varefaktas obligatoriske stikprøvekontrol af varer med Varefakta-logo og Varefakta-deklarationens udformning.
 

Er du nysgerrig på, hvordan vi kontrollerer og tester puslebordevugger og krybber og cykellåseså tag et kig på vores hjemmeside.

Giv din mening til kende om Varefaktas forskrifter

Varefaktas forskrifter er i løbende høringsproces og alle inviteres til at kommentere på Varefaktas forskrifter.

En høring er din og andre interessenters mulighed for at give jeres mening til kende, om hvilke krav I mener, der bør blive stillet til eksempelvis tremmesenge til børn, kosmetik, cykellåse eller røgalarmer.

Varefaktas høringsportal giver vi dig som forbruger, producent eller leverandør mulighed for og adgang til, at deltage i høringer og følge den demokratiske proces. Her kan du afgive høringssvar og læse andres høringssvar.

Cykellåse ikon

Lær vaske- og plejesymbolerne at kende

Vaskesymboler
De fleste forbrugere har set dem, vaske- og plejesymbolerne. De er ofte trykt på de små mærker, som vi typisk klipper af blusen eller bukserne, inden vi tager dem i brug. Men symbolerne er vigtig information om korrekt behandling af forskellige tekstiler.
 
Inden du lægger tøjet i vaskemaskinen, er det en god idé at have styr på symbolerne. Vi har derfor lavet en oversigt over de mest almindelige vaske- og plejesymboler
 
Oversigten kan downloades, printes og hænges op i nærheden af din vaskemaskine.

Følg os på de sociale medier

Vi holder dig opdateret på spændende nyheder, aktiviteter og andet indenfor fødevare- og nonfoodområdet. Så klik ind og følg vores virksomhedsside på LinkedIn, vores Facebook-side og vores instagram-profil.