10 months siden

Velkommen til Varefaktas nye fødevarekonsulent Jakob

Varefakta_20-10-20209068

Jakob Lindum har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, og en kandidat i Integrerede Fødevarestudier.

Jakob kommer fra en stilling som akademisk medarbejder hos Fødevarestyrelsen, hvor han lavede markedsanalyser for Innovationspartnerskabet og Nøglehulsmærket, udviklede kampagner for bl.a. Nøglehulsmærket, Måltidsmærket og Det Økologiske Spisemærke samt rådgav fødevareerhvervet i brugen af Fødevarestyrelsens mærkningsordninger.

Hos Varefakta udarbejder Jakob varedeklarationer på fødevarer for vores nationale og internationale kunder, rådgiver Varefaktas kunder om fødevaremærkning samt gennemfører stikprøvekontrol af Varefakta-mærkede fødevarer.

Vi har spurgt Jakob om, hvad han forestiller sig, at han kan bidrage med hos Varefakta, hvortil han svarede: 

”Jeg har beskæftiget mig meget med mærkningsordninger, hvorfor jeg kan bidrage med et skarpt øje på fødevarelovgivningen. Jeg har siddet omkring bordet i mange arbejdsgrupper og partnerskaber med fødevareerhvervet, hvorfor jeg har et indgående kendskab til de udfordringer de kan have, netop med lovgivningen. Jeg har stor viden inden for forbrugeradfærd, og hvordan forbrugeren opfatter og reagerer på mærker og deklarationer, hvilket jeg tror, vil give mig en fordel i at vurdere, om markedsføringen/deklarationen er vildledende.”

”Jeg søgte stillingen som fødevarekonsulent, da Varefaktas vision falder i hak med det ønske jeg har til mit job; at mit arbejde gør en forskel for forbrugeren. De forudsætninger forbrugeren har for at kunne vurdere et produkt, er det, der blandt andet står på produktet, når de er ude at handle. Derfor synes jeg, at Varefaktas arbejde er vigtigt, da forbrugeren skal kunne stole trygt på, at det der står på produktet, er korrekt, og samtidig ikke vildleder og giver dem falske forhåbninger.”

Jakob kan kontaktes på e-mail jal@varefakta.dk