1 year siden

Velkommen til Varefaktas nye fødevarekonsulent Mette

Mette Fangel Juda er uddannet i Fødevareinnovation og Sundhed fra Københavns universitet (cand. scient). Her var hendes fokus på sensorik, forbrugeradfærd og EU-lovgivning.

Mette kommer fra en stilling som Product stewardship and Regulatory advisor hos Dupont. Her arbejdede hun med mærkning og sikkerhedsinformationer på biocider. Herudover har hun været ansat hos Bisca, i deres innovationsafdelingen.

Mettes arbejdsopgaver hos Varefakta er, at udarbejde varedeklarationer på fødevarer for Varefaktas nationale og internationale kunder, rådgive Varefaktas kunder om fødevaremærkning samt gennemføre stikprøvekontrol af Varefakta-mærkede fødevarer og dyrefoder.

Vi har spurgt Mette om, hvad hun forestiller sig, at hun kan bidrage med hos Varefakta, hvortil hun svarede: 

”Jeg kender fødevareproduktion fra producentens/leverandørens side, efter min tid i Bisca. Derudover har min uddannelse givet mig gode forudsætninger for at udarbejde deklarationer, da jeg har en stærk viden om ernæring og produktudvikling samt fødevarelovgivning.”

”I Varefakta kan jeg både nørde fødevaretekniske detaljer og arbejde med fødevarelovgivning. Derudover er jeg meget optaget af, hvordan den endelige færdigpakkede fødevare ser ud i butikken med henblik på ingrediensliste og udseende; Selvfølgelig skal varerne se godt ud på hylden så de sælger, men de skal først og fremmest være informative og ikke vildlede.”

Mette kan kontakte på e-mail mfj@varefakta.dk