Nonfood dagligvarer

nonfood dagligvarer

Forside < Nonfood dagligvarer

Varefakta test - presse
Vi er specialister i lovgivning indenfor nonfood dagligvarer f.eks. CLP, detergentforordningen, kosmetikforordningen (kemikalielovgivning) samt lovgivning for fødevarekontaktmaterialer. Vi kan desuden hjælpe med at sikre dokumentation for overholdelse af andre mærkningsordninger, vi vurderer anprisninger og kan indhente oplysninger om emballagens sammensætning.
Varefakta arbejder med alle typer nonfood dagligvarer, som f.eks. vaske- og rengøringsmidler, personlig pleje produkter, husholdningsartikler, sutter, bleer mm.
For vaske-, rengørings- og opvaskemidler er der ikke krav om fuld deklaration i lovgivningen. Her vil man som oftest se, at indholdstofferne i produktet er oplyst i overordnede ingrediensgrupper, som f.eks. ’nonioniske tensider’ eller ’zeoliter’. Desuden er der en lang række hjælpestoffer, der slet ikke skal deklareres. Dog skal konserveringsmidler altid oplyses med navn og der er også krav om, at forbrugeren skal kunne se, om et produkt indeholder parfume og enzymer. Hvis et produkt er certificeret efter Varefaktas krav, vil der altid være fuld deklaration på produktet, så der i stedet for blot ’nonioniske
tensider’ vil stå f.eks; ’nonioniske tensider (Laureth-3, Laureth-9)’ og i stedet for blot ’Sæbe’, så vil der f.eks. stå ’Sæbe (Sodium Stearate, Sodium Palmitate)’.
For andre produktgrupper er der slet ikke krav om mærkning af indholdsstoffer eller materialesammensætning. Det gælder f.eks. bleer og fødevarekontaktmaterialer som fryseposer og madpapir, hvor man som forbruger ikke har krav på at få oplyst hvilke materialer, produktet er lavet af. På Varefaktamærkede produkter vil man altid få oplysninger om materialesammensætning.
Varefakta_6_11_18_1736 1_Low
Varer med Varefakta-logo har ofte krav, der går ud over lovgivningen – som vi kalder forskrifter. Forskrifter er hermed ofte mere strikse end lovgivningen.
Se forskrifter i kategorien vask og rengøring her 

Vi sikrer, at al lovpligtig dokumentation er til stede, inden vi udarbejder en varedeklaration. Varer med Varefakta-logo har ofte krav der går ud over lovgivningen. Disse varer udtages løbende til stikprøvekontrol for at sikre at produkterne vedvarende holder, hvad de lover.

Varefakta foretager tests i vores eget forbrugerlaboratorium. Eksempelvis tester vi absorption på hygiejnebind, pH på kattegrus og så tæller, måler og vejer vi alle typer nonfoodprodukter. Laboratoriet er rent forbrugerrrettet og ikke akkrediteret. Læs mere om Varefaktas ydelser her.