Kosttilskud

Kosttilskud

Forside < Ydelser < Kosttilskud

Mærkning af Kosttilskud

Alternative health care fresh herbal ,dry and herbal capsule with mortar

Varefakta sikrer korrekt mærkning af Kosttilskud

Varefakta er din garant for, at varedeklarationer på kosttilskud, der er tjekket af Varefaktas konsulenter, kan markedsføres og sælges i overensstemmelse med gældende national lovgivning samt EU-lovgivning.

Varefakta varetager hensynet til forbrugerens sikkerhed samt detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt. Kosttilskud skal overholde fødevarelovgivningens almindelige regler, samt særlig lovgivning for kosttilskud.

I Varefaktas arbejde med kosttilskud tilbyder vi blandt andet:

  • Labeltjek hvor vi gennemgår al mærkningen, anprisninger samt layout og rådgiver om gældende lovgivning.
  • Udarbejdelse af deklaration på dit kosttilskud på baggrund af tilsendte datablade. Vi indhenter de nødvendige oplysninger fra producent eller leverandør.
  • Rådgivning om reglerne for kosttilskud, herunder godkendte anprisninger, vildledning og berigelse.

Hvis I vælger at Varefakta skal kvalitetssikre oplysningerne på jeres kosttilskud, vil det ske på følgende måde:

  • Vi indgår aftale om, hvilke varer, der skal kvalitetssikres.
  • Varefakta udarbejder er deklaration af kosttilskudsproduktet alternativt kan Varefakta udføre et tjek af eksisterende emballage.

Varefakta er i gang med at udarbejde en forskrift for kosttilskud, så det inden længe vil være muligt at benytte Varefaktas mærke på kosttilskud og dermed få en fordel i, at gøre forbrugerne endnu mere trygge.

Varer med Varefakta-logo har ofte krav, der går ud over lovgivningen – som vi kalder forskrifter. Forskrifter er hermed ofte mere strikse end lovgivningen.
Forskriften for kosttilskud er under udarbejdelse. Arbejdet med forskriften kan følges her:
 

ØNSKER DU RÅDGIVNING OM UDARBEJDELSE AF DIN VAREDEKLARATION OG MÆRKNING AF DINE FØDEVARER, KOSTILSKUD ELLER NONFOOD-VARER?

Hos Varefakta har vi viden indenfor alle de lovkrav, der stilles til varedeklaration og mærkning af fødevarer, kosttilskud og nonfood-varer. Har du brug for vores faglige ekspertise eller rådgivning står vores konsulenter klar til at hjælpe dig.