Fødevareallergi

Forside < Kurser < Fødevareallergi

Fødevareallergi - hvordan håndterer jeg det?
Heap of peanuts in the jar,selective focus and blank space

Dato

Torsdag d.23. maj 2019 kl. 17.00-19.00

Kursusleder

Rebecca von Zernichow Borberg, uddannet Professionsbachelor i ernæring og sundhed og ansat som fødevarekonsulent i Varefakta, Rebecca er mor til en søn på 8 år med fødevareallergi, og hun vil øse af mange års praktisk erfaring med fødevareallergi. Kombinationen af praktisk erfaring, faglige kvalifikationer og specialisering i fødevarelovgivning giver kursisterne en masse ny viden og konkrete erfaringer med sig.

Sted

Best Western Hotel Hebron
Helgolandsgade 4
1653 København V.

Pris

kr. 395,- der inkluderer danskvand og en ”fingersandwich”.

Mange mennesker er udfordret af fødevareallergi og de har derfor særlig brug for at kunne orientere sig om indholdet af forskellige allergener, når de skal købe fødevarer.

Hvordan kan man håndtere fødevareallergi? Hvad er allergener og hvordan er de mærket på fødevarer? Hvilken information får man i ingredienslisten på fødevarer? Disse og mange andre spørgsmål besvares på dette kursus om fødevareallergi ligesom vi kommer ind på den frivillige spormærkningsordning og giver råd og vejledning om, hvordan man vælger produkter.

Dette kursus er en introduktion og en guide i, hvordan man som forbruger kan orientere sig i fødevarernes deklarationer, så man kan undgå produkter med allergifremkaldende ingredienser.

 

Målgruppe:

Kurset henvender sig til forældre til børn med fødevareallergi, dig med fødevareallergi, eller dig der er fagperson og skal vide mere om praktisk håndtering af fødevareallergi.

 

Undervisningsform:

Undervisningsformen er dynamisk og veksler mellem oplæg i plenum, dialog og inddragelse af cases i form af fysiske produkter med og uden fejl, “fri for”, manglende spormærkning og forkert spormærkning.

 

På kurset kommer vi rundt om:

  • Hvad er allergi?
  • Hvad er fødevareallergi?
  • Hvad er allergener og hvor mange er der?
  • Vi gennemgår de stoffer eller produkter, som er listet i Mærkningsforordningens bilag II:
    • Glute​nholdige kornprodukter
    • Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr
    • Æg og produkter på basis af æg
    • Fisk og produkter på basis af fisk
    • Jordnødder og produkter på basis heraf
    • Soja og produkter på basis af soja, undtagen:
    • Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose)
    • Nødder og produkter på basis heraf
    • Selleri og produkter på basis af selleri
    • Sennep og produkter på basis af sennep
    • Sesamfrø og produkter på basis af sesamfrø
    • Svovldioxid og sulfitter
    • Lupin og produkter på basis af lupin
    • Bløddyr og produkter på basis af bløddyr
  • Hvordan betragter lovgivningen allergenerne?
  • Hvordan er allergener markeret? Hvad siger loven?
  • Hvordan er ingredienslisten opbygget og hvad fortæller den?
  • Hvad er en spormærkning, og kan man være sikker på, at der altid er en spormærkning på produktet?
  • Hvordan kan man til- og fravælge sine produkter?

Varefakta er en selvejende institution, som blev stiftet i 1957. Varefakta er en unik mærkningsordning, som sætter en ære i at levere præcise og lovpligtige varedeklarationer og efterfølgende kontrollere, at deklarationen holder, hvad den lover. Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed, herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt.

Modtager du vores nyhedsbrev?