Ingrediensliste

Forside Kurser < Ingrediensliste

INGREDIENSLISTE - DEN VIGTIGE FORBRUGER GUIDE​

Hvis du og dine kolleger arbejder med mærkning af færdigpakkede fødevarer, og I gerne vil have et større kendskab til, hvordan man skal udarbejde en korrekt og lovlig ingrediensliste, så er dette kurset for jer.

På dette kursus får I stor indsigt i den væsentligste del af det juridiske regelsæt samt en række værktøjer til brug i det daglige arbejde på området. Kurset indeholder en grundig gennemgang af alle de relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelsen af en ingrediensliste.

Efter kurset vil I være i stand til at udarbejde en korrekt og lovlig ingrediensliste, mængdeangive jeres ingredienser korrekt og samtidig få styr på angivelse af allergener, tilsætningsstoffer og aromastoffer. I vil kunne have større tryghed i det fremtidige arbejde og sikre, at jeres ingredienslister korrekt afspejler jeres varer, så jeres produkter kan markedsføres på lovlig vis på markedet i Danmark.

Undervisningsform:

Undervisningsformen er dynamisk og veksler mellem oplæg i plenum, dialog og praktiske øvelser. Hvis du ønsker at bruge egen vare som case i øvelserne, skal du huske at medbringe recepten på varen.

 

På kurset om ingrediensliste undervises i følgende emner:

  • Varebetegnelse
  • Ingredienser – betegnelser
  • Ingredienslistens udformning
  • Ingrediensberegning
  • Sammensatte ingredienser
  • QUID – mængdeangivelse af ingredienser
  • Tilsat vand og svindberegning
  • Allergener
  • Tilsætningsstoffer og aromastoffer
Jordnødder Varefakta kontrolleret

Målgruppe

Kurset henvender sig personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

Vil du vide mere?

I er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information ved at sende en forespørgsel eller ringe til os på 46304500

Modtager du vores nyhedsbrev?

Sommertid betyder ferietid, der kan derfor forekomme forlænget svartid på henvendelser til Varefakta i perioden fra man. d. 13 juli til og med fre. d. 31 juli. Telefonerne vil være åbne fra kl. 09.00-15.00. I denne periode kan man forvente en leveringstid på op til 20 arbejdsdage. 

Due to summer holidays there will likely be a delay in responses from Varefakta from Monday the 13th of July to Friday the 31st of July. Opening hours on the phones will be from 09am til 03pm. Durring this time expect a extended delivery time up to 20 days.