Ingrediensliste

Forside Kurser < Ingrediensliste

INGREDIENSLISTE - DEN VIGTIGE FORBRUGER GUIDE​

Hvis du og dine kolleger arbejder med mærkning af færdigpakkede fødevarer, og I gerne vil have et større kendskab til, hvordan man skal udarbejde en korrekt og lovlig ingrediensliste, så er dette kurset for jer.

På dette kursus får I stor indsigt i den væsentligste del af det juridiske regelsæt samt en række værktøjer til brug i det daglige arbejde på området. Kurset indeholder en grundig gennemgang af alle de relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelsen af en ingrediensliste.

Efter kurset vil I være i stand til at udarbejde en korrekt og lovlig ingrediensliste, mængdeangive jeres ingredienser korrekt og samtidig få styr på angivelse af allergener, tilsætningsstoffer og aromastoffer. I vil kunne have større tryghed i det fremtidige arbejde og sikre, at jeres ingredienslister korrekt afspejler jeres varer, så jeres produkter kan markedsføres på lovlig vis på markedet i Danmark.

Undervisningsform:

Undervisningsformen er dynamisk og veksler mellem oplæg i plenum, dialog og praktiske øvelser. Hvis du ønsker at bruge egen vare som case i øvelserne, skal du huske at medbringe recepten på varen.

 

På kurset om ingrediensliste undervises i følgende emner:

  • Varebetegnelse
  • Ingredienser – betegnelser
  • Ingredienslistens udformning
  • Ingrediensberegning
  • Sammensatte ingredienser
  • QUID – mængdeangivelse af ingredienser
  • Tilsat vand og svindberegning
  • Allergener
  • Tilsætningsstoffer og aromastoffer
Jordnødder Varefakta kontrolleret

Målgruppe

Kurset henvender sig personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

Vil du vide mere?

I er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information ved at sende en forespørgsel eller ringe til os på 46304500

Modtager du vores nyhedsbrev?