Ingrediensliste

Forside Kurser < Ingrediensliste

INGREDIENSLISTE - DEN VIGTIGE FORBRUGER GUIDE​

Varefakta_6_11_18_1914 1_Low beskåret

Dato

Onsdag d. 10. april 2019 kl. 9.30-16.00

Kursusleder

Martin Manley Hansen

Sted

Best Western Hotel Hebron
Helgolandsgade 4
1653 København

Pris

kr. 4.850, der inkluderer frokost samt kaffe/kage

Hvis du arbejder med mærkning af færdigpakkede fødevarer, og du gerne vil have et større kendskab til, hvordan man skal udarbejde en korrekt og lovlig ingrediensliste, så er dette kurset for dig.

På dette kursus får du stor indsigt i den væsentligste del af det juridiske regelsæt samt en række værktøjer til brug i det daglige arbejde på området. Kurset indeholder en grundig gennemgang af alle de relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelsen af en ingrediensliste.

Efter kurset vil du være i stand til at udarbejde en korrekt og lovlig ingrediensliste, mængdeangive dine ingredienser korrekt og samtidig få styr på angivelse af allergener, tilsætningsstoffer og aromastoffer. Du vil kunne have større tryghed i det fremtidige arbejde og sikre, at dine ingredienslister korrekt afspejler dine varer, så dine produkter kan markedsføres på lovlig vis på markedet i Danmark.

På kurset tager vi udgangspunkt i aktuelle eksempler, og eventuelle spørgsmål og problemstillinger vil blive diskuteret i plenum.

 

Målgruppe:

Kurset henvender sig personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

 

Undervisningsform:

Undervisningsformen er dynamisk og veksler mellem oplæg i plenum, dialog og praktiske øvelser. Hvis du ønsker at bruge egen vare som case i øvelserne, skal du huske at medbringe recepten på varen.

 

På kurset om ingrediensliste undervises i følgende emner:

  • Varebetegnelse
  • Ingredienser – betegnelser
  • Ingredienslistens udformning
  • Ingrediensberegning
  • Sammensatte ingredienser
  • QUID – mængdeangivelse af ingredienser
  • Tilsat vand og svindberegning
  • Allergener
  • Tilsætningsstoffer og aromastoffer
Modtager du vores nyhedsbrev?