Næringsdeklaration og ingrediensliste

Forside < Kurser < Næringsdeklaration og ingrediensliste

Næringsdeklaration og ingrediensliste

Deklarationer kan være svære at gå til, men er en grundlæggende forudsætning for salg af fødevarer i Danmark og til eksport. På dette kursus får du en grundig gennemgang af alle relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration og ingrediensliste. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget, på tabelværdier kontra analyseværdier og på tolerancer ved myndighedskontrol.

Efter kurset vil du blandt andet være i stand til at udarbejde en næringsdeklaration, der imødekommer lovgivningen: en næringsdeklaration med næringsværdier, der afspejler fødevaren korrekt. Du vil være i stand til at beregne næringsindhold og energiværdi, opstille næringsdeklaration med frivillige oplysninger, udarbejde en korrekt ingrediensliste inkl. oplysninger om allergener, beregne referenceindtag, vurdere anvendelse af tabelværdier eller analyseværdier for dine fødevarer samt kende de krav, der udløses ved brug af anprisninger.

Der er tale om 3 effektive og afslappede timer med meget konkret viden og dialog om de daglige udfordringer. Du går fra kurset klar til at løse opgaver med den nødvendige viden i bagagen.

På kurset om næringsdeklaration og ingrediensliste undervises i følgende emner:

  • Varebetegnelse
  • Ingredienser – betegnelser
  • Ingredienslistens udformning
  • Ingrediensberegning
  • Sammensatte ingredienser
  • QUID – mængdeangivelse af ingredienser
  • Tilsat vand og svindberegning­­
  • Allergener
  • Tilsætningsstoffer og aromastoffer
  • Opsætning af næringsdeklaration
  • Undtagelser fra obligatorisk næringsdeklaration
  • Beregning af næringsdeklaration
  • Næringsstoffer
  • Korrigering af glycerol
  • Gennemsnitsværdier
  • Referenceindtag
  • Tabelværdier kontra analyseværdier
  • Fordele og ulemper ved analyse
  • Tolerancer ved myndighedskontrol
  • Krav udløst af anprisninger relateret til næringsindhold
  • Deklarering af vitaminer og mineraler
  • Websites med tabelværdier
Varedeklaration

Målgruppe

Kurset henvender sig til personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i kurset, har spørgsmål eller vil vide mere, så ring til Key Account Manager, Lars Smidt på tlf. (+45)41799350 eller send os en forespørgsel nedenfor.

Fonden Varefakta er en selvejende institution, som blev stiftet i 1957. Varefakta er en unik mærkningsordning, som sætter en ære i at levere præcise og lovpligtige varedeklarationer og efterfølgende kontrollere, at deklarationen holder, hvad den lover. Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed, herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt.

Modtager du vores nyhedsbrev?