Næringsdeklaration

Forside < Kurser < Næringsdeklaration

Næringsdeklaration – omtanke for forbrugerne
Varefakta_6_11_18_1813_2_Low

Dato

Torsdag d. 9. maj 2019 kl. 9.30-16.00

Kursusleder

Louise Vesterby

Sted

Best Western Hotel Hebron
Helgolandsgade 4
1653 København V.

Pris

kr. 4.850, der inkluderer frokost samt kaffe/kage

Kurset om Næringsdeklaration er for dig, der arbejder med mærkning af de færdig-pakkede fødevarer, og som gerne vil have et større kendskab til, hvordan man skal udarbejde en næringsdeklaration, der overholder både national og EU-lovgivning.

På dette kursus får du en grundig gennemgang af alle de relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelsen af varers næringsdeklaration samt en række værktøjer til brug i det daglige arbejde på området. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget, på tabelværdier kontra analyseværdier, tolerancer ved myndighedskontrol og meget mere.

Efter kurset vil du blandt andet være i stand til at udarbejde en næringsdeklaration, der imødekommer kravene i lovgivningen: en næringsdeklaration med næringsværdier, der afspejler fødevaren korrekt. Du vil være i stand til at beregne næringsindhold og energiværdi, opstille næringsdeklaration med frivillige oplysninger, beregne referenceindtag, vurdere anvendelse af tabelværdier eller analyseværdier for dine fødevarer samt kende de krav, der udløses ved brug af anprisninger.

 

Målgruppe:

Kurset henvender sig til personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

 

Undervisningsform:

Undervisningsformen er dynamisk og veksler mellem oplæg i plenum, dialog og praktiske øvelser. Hvis du ønsker at bruge egen vare som case i øvelserne, skal du huske at medbringe recepten på varen.

 

På kurset om næringsdeklarationer undervises i følgende emner:

  • Opsætning af næringsdeklaration
  • Undtagelser fra obligatorisk næringsdeklaration
  • Beregning af næringsdeklaration
  • Næringsstoffer
  • Korrigering af glycerol
  • Gennemsnitsværdier
  • Referenceindtag
  • Tabelværdier kontra analyseværdier
  • Fordele og ulemper ved analyse
  • Tolerancer ved myndighedskontrol
  • Krav udløst af anprisninger relateret til næringsindhold
  • Deklarering af vitaminer og mineraler
  • Websites med tabelværdier
Modtager du vores nyhedsbrev?