Emballagetjek

TJEK AF EMBALLAGE

Forside < Ydelser < Tjek af emballage

varefakta tjekker tekst, anprisniNger og illustrationer på din emballage

Formålet er at sikre, at din eller din virksomheds vare kan markedsføres og sælges i den valgte emballage i overensstemmelse med national lovgivning samt EU-lovgivning.

Varefakta gennemgår emballagen og sikrer, at formelle lovkrav er opfyldt. Varefakta tjekker desuden emballagen for eventuel vildledning og ulovlige anprisninger. Vi undersøger og vurderer altså ikke den pågældende vare eller dennes indhold, men alene varens emballage.

Inden Varefakta påbegynder opgaven, skal din virksomhed fremsende en kopi af hele varens emballage eller dele af den, herunder tekst, illustrationer og varedeklaration. 

Gennemgang af emballagen kan desuden ske på baggrund af en specifikation af varen, som du fremsender til Varefakta. Herved kan Varefakta undersøge, om der er overensstemmelse mellem specifikationen og emballagen.

_DSC0613

VAREFAKTA UDFØRER MÆRKNING UDFRA EN HELHEDSVURDERING

Når Varefakta gennemgår en mærkning af et produkt, er det også en helhedsvurdering af det materiale, vi bliver bedt om at gennemgå.
Skal vi vurdere mærkningen af et produkt, ser vi typisk en PDF-fil af emballagen. Vi kontrollerer, at deklarationen indeholder de oplysninger, der er obligatoriske i henhold til fødevarelovgivning, og i samme arbejdsgang vurderer vi også den øvrige tekst, varebetegnelse og –navn, og det hele sammenholdes med de illustrationer, der er på emballagen. Det nytter f.eks. ikke, at man har en emballage med billeder af en masse store, friske jordbær, hvis varen kun indeholder en lille mængde jordbær eller endnu værre, kun indeholder jordbæraroma. Det er selvfølgelig også muligt, at Varefakta kan udarbejde deklarationer, som blot skal sættes op, så de passer til emballagedesignet – så er du sikker på, at produktet opfylder fødevarelovgivningen og kravene til korrekt mærkning.

ØNSKER DU, AT VAREFAKTA LAVER ET EMBALLAGETJEK AF DIN VARE?

Hos Varefakta har vi viden indenfor alle de lovkrav, der stilles til både tekst, illustrationer og anprisninger på en emballage til fødevarer eller nonfood-varer. Har du brug for vores faglige ekspertise eller rådgivning står vores konsulenter klar til at hjælpe dig. Vi er eksperter indenfor emballagetjek.