Private label

PRIVATE LABEL

Forside < Ydelser < Private label

Varefakta_26_3_192207

PRIVATE LABEL ER BUTIKSKÆDERNES EGNE PRODUKTER

Private label, også kaldet private mærkevarer, er en betegnelse for supermarkedernes egne produkter, som sælges under egne brands eksempelvis “Lev Vel”, “REMA 1000”, “Budget” og “Gram Slot”.

Butikskæden får deres varer fra en producent, som producerer varen med de etiketter, som butikskæden ønsker. På varen står der oftest hvem varen er produceret for, og ikke hvem den er produceret af.

Private labels findes i mange forskellige produktkategorier indenfor både fødevarer og nonfood varer.

DU KAN FINDE VAREFAKTA-LOGOET
PÅ FLERE PRIVATE LABEL VARER

Andelen af private label serier i de danske supermarkeder og discountbutikker er stigende og butikskædernes egne mærker med navne som bl.a. REMA 1000, Änglamark, X-tra, Nemlig og Princip vokser hastigt. 

Det skyldes at disse mærker skaber loyalitet til kæderne da de kan sammensætte et sortiment, som rammer deres forbrugeres præferencer. De har ofte en billigere købspris og det er en måde hvorpå kæderne kan differentiere sig.

Du kan finde Varefakta logoet på flere private label varer. Eksempelvis hos REMA 1000 og på Nemlig.com.
Varefakta står på disse varer som garant for, at ikke blot deklarationsoplysningerne, men også al anden illustration og tekst er i overensstemmelse med gældende lovgivning.

I arbejdet med disse vareserier oplever vi, at kæderne ofte har krav som går ud over den gældende lovgivning. Varefakta er positive over for kædernes særkrav til mærkningen, da forbrugerne ofte får flere oplysninger om fødevarerne end lovgivningen stiller krav om. Eksempelvis oplyser REMA 1000 om hvorvidt nogle udvalgte tilsætningsstoffer er af animalsk oprindelse eller vegetabilsk oprindelse.

VAREFAKTAS ARBEJDE MED PRIVATE LABEL VARER

Når butikskæden har bestilt en vare hos en producent, som de ønsker at markedsføre under deres eget serienavn, sender producenten alle produktspecifikationer til Varefakta. Varefakta kontrollerer blandt andet oplysningerne i henhold til lovgivningen, at næringsindholdet er korrekt og at ingrediens-fordelingen stemmer. Herudover sørger Varefakta for, at alle produkter i en serie med Varefakta logo får den samme overskuelige opsætning, der gør det så nemt som muligt for forbrugeren at læse varedeklarationen.

Når varedeklarationen er færdiggjort, udarbejdes der et artwork, som Varefakta får til gennemlæsning inden etiketten påtrykkes den pågældende private label vare.

Varefakta_6_11_18_1684 1_High

ØNSKER DU VAREFAKTA-LOGO PÅ DINE PRIVATE LABEL VARER?

Har din virksomhed private label produkter som I ønsker at få deklareret af Varefakta er I meget velkomne til at tage kontakt til os. Varefakta kan ensrette jeres varedeklarationer på tværs af jeres mærke serier og inkorporere butikskædernes supplerende krav til mærkning. Varefakta kan hjælpe med at indhente disse oplysninger samt dokumentation for, at jeres producenter lever op til kravene.