Husk låsebeviset når du køber cykellås

Af Laura Meyhoff Petersen.

Cyklen er et af danskernes foretrukne transportmidler. De fleste af os har en cykel, men det gør også cyklen til et eftertragtet mål for tyveri. Derfor er det vigtigt, at din cykellås er forsikringsgodkendt, hvis du får stjålet din cykel.

Er din cykellås godkendt af Varefakta, så er det din garanti for, at låsen er blevet testet og lever op til forsikringsselskabernes krav! På Varefaktas hjemmeside kan du finde en oversigt over Varefakta-godkendte cykellåse

Låsebeviset skal anvendes, hvis din cykel bliver stjålet

Når du køber en Varefakta-godkendt cykellås af en dansk forhandler, medfølger et låsebevis. Låsebeviset skal anvendes, hvis din cykel bliver stjålet, derfor skal du huske at udfylde det. 

Låsebeviset følger dog ikke nødvendigvis automatisk med låsen og du skal derfor være opmærksom på, at efterspørge det ved køb. 

 

Købes cykellåsen via en udenlandsk webshop, medsendes låsebeviset sjældent. Det skyldes, at udenlandske webshops sælger til mange andre lande end Danmark og dermed ikke har mulighed for at håndtere, at skulle uddele låsebeviser til forskellige lande.

Låsebeviset indeholder følgende oplysninger om din cykellås
  • Låsens navn og VK-nummer (Varefaktas Kontrolnummer). Hver godkendt cykellås får et såkaldt VK-nummer af Varefakta. Nummeret kan bruges til at identificere låsen.
  • Låsekategorien, fx “nøglelås”.
  • Låsetypen, fx “bøjlelås” og “kædelås”.
  • Info om låsen kan eller skal fastmonteres.
  • Hvor låsen skal monteres, hvis den er beregnet til fastmontering, og hvilket værktøj, der skal bruges.
  • Hvordan “løse” låse bruges korrekt.

Er du på udkig efter en ny cykellås, så kig med her, hvor Varefakta har samlet en række gode råd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret!

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage artikler, gode råd, guides samt tips og tricks til forbrugerprodukter, som kan hjælpe dig til at foretage trygge indkøb i din hverdag.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Del

Del på facebook
Del på linkedin