Børneprodukter

Når et børneprodukt har været under Varefaktas lup, kan du trygt købe det velvidende, at det lever op til gældende lovgivning og Varefaktas særkrav.

Varefakta-mærket er din garanti for, at et produkt ikke alene er brugsegnet, men også lever op til en række sikkerhedsmæssige krav, samt at produktet bliver kontrolleret løbende af en neutral og uvildig tredjepart.

Det gør vi indenfor børneprodukter

0

Varefakta-mærkede barnevognsseler

0

Varefakta-mærkede børneprodukter

0

af Varefaktas babyfolder Sikkerhed for dit barns skyld er i 2023 omdelt via baby-startpakker

Vi vægter børns sikkerhed højt

Varefakta stiller krav til børneprodukter, så vi kan garantere, at de er sikkerhedsmæssigt forsvarlige og samtidig praktisk anvendelige. Når Varefakta laver mærkning af produkter til babyer og småbørn, stiller vi høje krav til fysisk sikkerhed og kemikalier. Varefakta kontrollerer bl.a. holdbarhed, materialer og udførelse, fordi disse egenskaber har betydning for, hvor sikkert produktet er i brug.

Når Varefakta udarbejder varedeklarationer til børneprodukter, gennemgår vi testrapporter og teknisk dokumentation og sikrer, at begge dele er aktuelle og relevante både i forhold til lovgivningen, sikkerhedsstandarderne på området og de ekstra krav, Varefakta stiller til produktet. Mangler der tests og dokumentation, formidler Varefakta kontakt til laboratorier i Danmark og udlandet.

Efterfølgende sørger Varefakta for en løbende stikprøvekontrol af, at kravene til produktet fortsat overholdes, og at der er overensstemmelse mellem deklarationens oplysninger og produktet.

Bliv klogere på barnevognsseler på under fire minutter

Se vores video, der viser hvordan du bruger din barnevognssele korrekt.
I videoen gennemgår vi bl.a., hvordan du monterer selen i barnevognen eller krybben og hvordan den strammes korrekt omkring barnets krop.

Se videoen

Stikprøvekontrol af
Varefakta-mærkede børneprodukter

Stikprøvekontrollen har til formål at vise, om minimumskravene til børneprodukterne er opfyldt, og om der er overensstemmelse mellem deklarationens oplysninger og produktet.

Når Varefakta laver mærkning af produkter til babyer og småbørn, stiller vi høje krav til fysisk sikkerhed og kemikalier. Varefakta kontrollerer bl.a. holdbarhed, materialer og udførelse, fordi disse egenskaber har betydning for, hvor sikkert produktet er i brug.

Er fx dit barns sut Varefakta-mærket, stiller Varefakta krav til konstruktion (skjoldets størrelse og ventilationshuller), materialer og styrke af både sut og evt. ring.

Vælger du en Varefakta-mærket ble til din baby, så har Varefakta testet:

  • At bleen opsuger væsken hurtigt, så væsken forsvinder fra overfladen.
  • Om bleen indeholder optisk hvidt.
  • At tape eller burrebånd kan åbnes og lukkes flere gange og stadig være funktionelle.

Sikkerhed for dit barns skyld

Dit barn skal have den sikreste seng, barnevognssele og sut, for at undgå så mange ulykker som muligt. Ulykker kan forebygges ved at give barnet sikre omgivelser. Så kan barnet udvikle sig i sit eget tempo og med den nysgerrighed, der hører med.

Derfor er det en god idé at vælge produkter med Varefaktas mærke, som lever op til de strenge krav, Varefakta stiller.

Alle børneprodukter med Varefakta er testet og sikre at bruge.

Læs folderen her
Du kan læse mere om

Få mere viden

Værd at vide

Varefakta-mærkede barnevognsseler

Barnevognsseler med Varefakta er testet og sikre at bruge for dig og din baby. Læs mere her.

Værd at vide

Læs og forstå varedeklarationen på bleer

Bleer er en af de mange ting, der skal tages stilling til, når man bliver forældre for første gang og...

Værd at vide

Sikkerhed for dit barns skyld

Dit barn skal have den sikreste seng, barnevogn og sut for at undgå så mange ulykker som muligt. Vælg produkter...