Børneprodukter

Når et børneprodukt har været under Varefaktas lup, kan du trygt købe det velvidende, at det lever op til gældende lovgivning og Varefaktas særkrav.

Varefakta-mærket er din garanti for, at et produkt ikke alene er brugsegnet, men også lever op til en række sikkerhedsmæssige krav, samt at produktet bliver kontrolleret løbende af en neutral og uvildig tredjepart.

du kan pt. vælge mellem

0

Varefakta-mærkede barnevognsseler

mere end

0

Varefakta-mærkede børneprodukter

mere end

10000

af Varefaktas babyfolder Sikkerhed for dit barns skyld er i 2021 omdelt via baby-startpakker

colin-maynard-CEEhmAGpYzE-unsplash

Varefakta-mærkede børneprodukter

Barnevognsseler

Klik her for at læse mere om Varefaktas arbejde med barnevognsseler

Sutter

Klik her for at læse mere om Varefaktas arbejde med sutter

Bleer

Klik her for at læse mere om Varefaktas arbejde med bleer

Plejeprodukter

Klik her for at læse mere om Varefaktas arbejde med plejeprodukter

Sutteflasker, service og bestik

Klik her for at læse mere om Varefaktas arbejde med sutteflasker, service og bestik

Vi vægter børns sikkerhed højt

Varefakta stiller krav til børneprodukter, så vi kan garantere, at de er sikkerhedsmæssigt forsvarlige og samtidig praktisk anvendelige. Når Varefakta laver mærkning af produkter til babyer og småbørn, stiller vi høje krav til fysisk sikkerhed og kemikalier. Varefakta kontrollerer bl.a. holdbarhed, materialer og udførelse, fordi disse egenskaber har betydning for, hvor sikkert produktet er i brug.

Når Varefakta udarbejder varedeklarationer til børneprodukter, gennemgår vi testrapporter og teknisk dokumentation og sikrer, at begge dele er aktuelle og relevante både i forhold til lovgivningen, sikkerhedsstandarderne på området og de ekstra krav, Varefakta stiller til produktet. Mangler der tests og dokumentation, formidler Varefakta kontakt til laboratorier i Danmark og udlandet.

Efterfølgende sørger Varefakta for en løbende stikprøvekontrol af, at kravene til produktet fortsat overholdes, og at der er overensstemmelse mellem deklarationens oplysninger og produktet.

Se vores video, der viser hvordan du bruger din barnevognssele korrekt.
I videoen gennemgår vi bl.a., hvordan du monterer selen i barnevognen eller krybben og hvordan den strammes korrekt omkring barnets krop.

Afspil video om Video barnevognssele
DanskVarefakta_Produkter_2690

Stikprøvekontrol af Varefakta-mærkede børneprodukter

Stikprøvekontrollen har til formål at vise, om minimumskravene til børneprodukterne er opfyldt, og om der er overensstemmelse mellem deklarationens oplysninger og produktet.

Når Varefakta laver mærkning af produkter til babyer og småbørn, stiller vi høje krav til fysisk sikkerhed og kemikalier. Varefakta kontrollerer bl.a. holdbarhed, materialer og udførelse, fordi disse egenskaber har betydning for, hvor sikkert produktet er i brug.

Er fx dit barns sut Varefakta-mærket, stiller Varefakta krav til konstruktion (skjoldets størrelse og ventilationshuller), materialer og styrke af både sut og evt. ring.

Vælger du en Varefakta-mærket ble til din baby, så har Varefakta testet:

 • At bleen opsuger væsken hurtigt, så væsken forsvinder fra overfladen.
 • Om bleen indeholder optisk hvidt.
 • At tape eller burrebånd kan åbnes og lukkes flere gange og stadig være funktionelle.
Tidligere
Næste

Sikkerhed for dit barns skyld

Dit barn skal have den sikreste seng, barnevognssele og sut, for at undgå så mange ulykker som muligt. Ulykker kan forebygges ved at give barnet sikre omgivelser. Så kan barnet udvikle sig i sit eget tempo og med den nysgerrighed, der hører med. 

Derfor er det en god idé at vælge produkter med Varefaktas mærke, som lever op til de strenge krav, Varefakta stiller.

Alle børneprodukter med Varefakta er testet og sikre at bruge.
 

Forskrifter for børneprodukter

Børneprodukter med Varefakta-mærke har ofte krav, der går ud over lovgivningen – som vi kalder forskrifter. Forskrifter er hermed ofte mere strikse end lovgivningen.

FORSKRIFTEN INDEHOLDER INFORMATION OMKRING:
 • forskriftens gyldighedsområde,
 • Varefaktas minimumskrav til den pågældende produktgruppe,
 • krav til oplysninger i Varefakta-deklarationen,
 • Varefakta-deklarationens udformning,
 • en række eksempler på udformning af deklarationer med Varefakta-logo,
 • en udspecificering af krav til de enkelte oplysninger,
 • krav til brugsanvisning, hvis dette er relevant for det pågældende produkt samt
 • beskrivelse af Varefaktas obligatoriske stikprøvekontrol af varer med Varefakta-logo samt dertilhørende kontrolresultater og kontrolomkostninger.

Forskriften omfatter Varefaktas generelle regler for deklarering, dokumentationskrav,  tests og kontrol af junior- og voksensenge. Varefakta tester bl.a. at tremmerne ikke kan bøje eller knække, at afstanden mellem tremmerne er så tilpas lille, at et barn ikke kan komme i klemme med sit hoved eller sin krop, at bunden kan holde til, at barnet hopper i sengen og at sengen ikke bliver ridset for let, og at overfladen kan tåle fedt, spyt og van.

Forskriften omfatter Varefaktas generelle regler for deklarering, dokumentationskrav, tests og kontrol af høje barnestole. Varefakta tester bl.a., at  barnet ikke kan få fingre, arme, ben eller hoved i klemme, at barnet ikke kan glide ud af stolen, at stolen ikke kan vælte ved almindelig brug på stabilt og plant underlag og at stolen ikke bliver ridset for let, og at overfladen kan tåle fedt og vand.

Forskriften omfatter Varefaktas generelle regler for deklarering, dokumentationskrav, tests og kontrol af barnevognsseler. Varefaktas konsulenter har i samarbejde med andre eksperter og fagfolk udarbejdet en række Varefakta-krav, for at vi kan give dit barns barnevognssele stemplet som sikker og praktisk i brug. 

Barnevognsseler med Varefakta-mærket er så sikre, at Sundhedsstyrelsen anbefaler at offentlige institutioner der passer børn, udelukkende anvender seler, der bærer Varefakta-mærket. Årsagen til dette er, at selerne er tjekket for kvælningsrisiko, at barnet ikke kan krybe ud af selen og falde ud af barnevognen, for skadelige kemikalier, og at selen sidder godt fast i vognen og ikke river sig løs samt at spænderne ikke kan springe op eller at barnet kan åbne dem selv.

Du kan læse mere om:

hands of a young girl put clothes in the washing machine drum
Vaske- og plejesymboler

Forstå vaske- og plejeanvisningerne på tekstiler med Varefaktas oversigt.

cute young baby toddler asleep with teddy bear
Sikkerhed for dit barns skyld

Dit barn skal have den sikreste seng, barnevogn og sut for at undgå så mange ulykker som muligt. Derfor er det en god idé at vælge produkter med Varefakta, som lever op til de strenge krav, Varefakta stiller. Læs vores folder her.  

Golden Retriever and British shorthair cats are eating
Dyrefoder

Som ejer af et kæledyr går man unægteligt op i, hvad man serverer af dyrefoder for sin kat, hund, kanariefugl eller kanin. – men hvad betyder den information, som du kan finde i varedeklarationen?