Værd at vide

Her på siden kan du finde masser af artikler, gode råd, guides samt tips og tricks til forbrugerprodukter, som kan hjælpe dig til at foretage trygge indkøb. – Alt hvad der er værd at vide, både når det gælder fødevarer, nonfood dagligvarer, børneprodukter, cykellåse eller kosttilskud.

Værd at vide om fødevarer

Apple Fruit with natural E additives. Healthy food concept

Kend tilsætningsstofferne

Kigger du efter tilsætningsstoffer når du køber ind? Mange varer indeholder tilsætningsstoffer, som for eksempel er med til at forlænge varens holdbarhed eller give den en anden farve. Læs mere her og bliv klogere på tilsætningsstoffernes funktion.
markus-spiske-fDvokTkwEZ8-unsplash

Sådan mindsker du dit madspild

Vil du gerne blive bedre til at undgå madspild i din husholdning. Her er 5 gode råd til, hvordan du kan begrænse dit madspild.

bag om mærkerne

Bag om mærkerne

Her finder du et udsnit af de mange mærker, der findes på varerne i supermarkederne, i håb om, at det kan give et overblik over, hvad mærkerne egentlig betyder, og hvad de kan bruges til.

DanskVarefakta_28-10-20_29006

Varedeklaration fra A til Z

Hvad fortæller ingredienslisten dig, hvad betyder drænet vægt og hvorfor er der tilsætningsstoffer i din leverpostej? Her kan du få et overblik over de mange forskellige informationer, du for eksempel kan finde på en pakke mysli med frugt og nødder.
DanskVarefakta_28-10-20_28579

Forstå holdbarhed og undgå unødigt madspild

Er du tvivl om, hvor længe din mad kan holde sig? Og kan man egentlig spise den efter “bedst før” eller “sidste anvendelsesdato”? Få svaret her.

DanskVarefakta_Produkter_2557_2

Forstå næringsdeklarationen

Hvordan skal man egentlig forstå informationerne i næringsdeklarationen?

DanskVarefakta_28-10-20_28821

Hvad betyder laktosefri?

Støder du på mærkningen ”Laktosefri” på nogle af de fødevarer du finder i supermarkedet? Læs med her og bliv klogere.

DanskVarefakta_Produkter_2577

Hvorfor reguleres fødevaremærkning ved lov?

En varedeklaration på en fødevare skal sikre, at forbrugeren får de nødvendige oplysninger om produktet – både hvad angår indgredienser, næringsstoffer, holdbarhed, oprindelse mm.

DanskVarefakta_28-10-20_28626

Hvad betyder de forskellige ord og begreber i varedeklarationen på din mad?

Her kan du få et overblik over de mange forskellige informationer du kan finde i din fødevares ingrediensliste.

DanskVarefakta_28-10-20_28861

9 gode råd til at læse varedeklarationen

Færdigpakket mad skal have en varedeklaration. – Men hvad betyder alt det på varens bagside, der står skrevet med småt? Vi har samlet en række råd, der gør dig lidt klogere på, hvorfor du med fordel bør vende varen om og læse varedeklarationen.

BOB

Hvad betyder BOB og BGB?

I forbindelse med din indkøbstur er du måske stødt på disse mærker, i forkortet tale hedder de BOB og BGB. Begge mærker bæres af fødevarer eller landbrugsprodukter, som har særlige kvaliteter og traditioner.

2.3

Varefakta kontrollerer det faktiske indhold mod det deklarerede indhold

Er der Varefakta-mærke på din vare, så kontrollerer vi også efterfølgende, at deklarationen holder, hvad den lover. Kontrollen skal sikre, at kravene til et produkt er opfyldt, og at deklarationens oplysninger passer med det produkt, som du kan købe i butikken.

Værd at vide om nonfood dagligvarer

Attractive young adult woman apply facial cream look in mirror, beautiful healthy lady wrapped in towels put moisturizing lifting nourishing day creme on soft hydrated moisturized skin in bathroom

Hvor skal creme og kosmetik opbevares?

Mascara, solcreme og barberskum. – Det er alt sammen kosmetik og hudplejeprodukter, du formentlig i større eller mindre grad har derhjemme.

Men hvor opbevarer du bedst produkterne for at sikre deres holdbarhed? 

Abstract icon representing the ecological call to recycle and reuse in the form of a pond with a recycling symbol in the middle of a beautiful untouched jungle. 3d rendering.

Sådan sorterer du dit affald

Læs med og bliv klogere på de forskellige piktogrammer for affaldssortering og hvordan du bedst muligt sorterer dit affald.

Young woman cleaning fingers and hands with wet wipes

Vådservietter, renseservietter og rengøringsservietter - hvad er forskellen?

Du er løbet tør for vådservietter til din babys havregrøds fyldte hænder, kan du bruge renseservietter i stedet for? Det og meget mere kan du få svaret på her.

School lunch boxes for child. Top view on healthy snacks, fruits and vegetables for dinner meals out of home. Eating right and food storage concept, flat lay, copy space on white wooden background

8 gode råd til dig, der skal købe drikkedunk og madkasse til dit barn

Trænger dit barns drikkedunk eller madkasse til en udskiftning, så kig med her, hvor Varefakta giver dig vores bedste råd med på vejen.

Two millennial women female friends sitting outdoors eating takeaway food, laughing and having fun. Food delivery and takeout.

Bliv klogere på fødevarekontaktmaterialer

Fødevarekontaktmaterialer er en fælles betegnelse for emballage, der kan anvendes til opbevaring af fødevarer eller til at komme i kontakt med fødevarer.

laura-adai-zHs9pDB6oNo-unsplash

Piktogrammer for levende lys

Har du styr på piktogrammerne, der kan anvendes på lys? Hvis ikke, så læs med her.

Empty picture frame mockup on a shelf with books, vases and dried wheat ears.

Vaske- og plejesymboler

Inden du lægger tøjet i vaskemaskinen, er det en god idé at have styr på vaskesymbolerne og plejesymbolerne. Vi har derfor forsøgt at skabe et overblik over, hvad de forskellige symboler betyder ved hjælp af Varefaktas oversigt over de mest almindelige vaskesymboler.

food-photographer-jennifer-pallian-OfdDiqx8Cz8-unsplash

Varefaktas guide til bagepapir

Inden du lægger bolledejen på bagepapiret, er det en god idé at tjekke bagepapirets varedeklaration. Det er nemlig ikke sikkert, at dit bagepapir kan holde til at blive opvarmet til mere end 220 °C.

Men are cooking for family having barbecue party in garden on summer. Close up of hand cooking meat on barbecue.

7 gode grillråd før du tænder op

Briketterne holder varmen, men grillkul giver den bedste smag. – Hos Varefakta tester vi både briketter og kul og giver her syv gode råd, inden du inviterer til grillfest i haven.

DanskVarefakta_28-10-20_28780

Faremærkning

Undgå ulykker – vend beholderen om og læs varedeklarationen.

Værd at vide om børneprodukter

Video barnevognssele

Sådan monterer du din barnevognssele korrekt

 Se vores video, der viser hvordan du bruger din barnevognssele korrekt!

colin-maynard-CEEhmAGpYzE-unsplash

Sikkerhed for dit barns skyld

Dit barn skal have den sikreste seng, barnevogn og sut for at undgå så mange ulykker som muligt. Vælg produkter med Varefakta, som lever op til de strenge krav, Varefakta stiller.

DanskVarefakta_Produkter_2690

Læs og forstå varedeklarationen på bleer

Bleer er en af de mange ting, der skal tages stilling til, når man bliver forældre for første gang og her kan det være svært, at finde det helt rigtige mærke og størrelse.

Barnevognssele

Varefakta-mærkede barnevognsseler

Barnevognsseler med Varefakta er testet og sikre at bruge for dig og din baby. Læs mere her.

Værd at vide om cykellåse

murillo-de-paula-o2FCfhNSjPo-unsplash

Det skal du vide før du køber ny cykellås

Hvordan sikrer du din cykel bedst muligt og hvad skal du gå efter, når du køber en lås til din cykel? Det giver Varefakta vores bud på her.
DanskVarefakta_Produkter_2715

Husk låsebeviset når du køber cykellås

Når du køber en Varefakta-godkendt cykellås af en dansk forhandler, medfølger et låsebevis. Låsebeviset skal anvendes, hvis din cykel bliver stjålet.
nuno-ricardo-ANICzUXPSCk-unsplash

Varefaktas guide til valg af cykellås

Det kan være vanskeligt at vælge den helt rigtige cykellås! For hvad er forskellen på låsetyperne og hvad er egentlig en god cykellås? Læs med og bliv klogere på de forskellige låsetyper samt, hvad du skal tænke over, når du skal købe ny cykellås.

DanskVarefakta_Produkter_2719

Godkendte låse gør livet surt for cykeltyven

I 1993 indførte forsikringsbranchen krav om, at alle nye cykler skulle have en godkendt Varefakta-lås for at man kan få erstatning ved tyveri.

Og siden da har forsikringsselskaberne sparet over en halv milliard kroner i udbetalte erstatninger på stjålne cykler.

Værd at vide om dyrefoder

DanskVarefakta_Produkter_2766

Guide til at læse varedeklarationen på dyrefoder

Det kan være svært at overskue varedeklarationen på dyrefoder. Vi har samlet en række forklaringer, der gør dig lidt klogere på, hvorfor du med fordel bør vende varen om og læse varedeklarationen på dit foder.

Værd at vide om kosttilskud

milo-tobin-SDrRrBUeOvc-unsplash

Hvordan læser du varedeklarationen på kosttilskud?

Vi har samlet en række forklaringer, der gør dig lidt klogere på, hvorfor du med fordel bør vende dit kosttilskud om og læse varedeklarationen.

Tidligere
Næste

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret!

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage artikler, gode råd, guides samt tips og tricks til forbrugerprodukter, som kan hjælpe dig til at foretage trygge indkøb i din hverdag.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.