Mærkning af nonfood dagligvarer

Er din nonfood dagligvare mærket med Varefaktas mærke, så er du sikret, at lovgivningen er overholdt og at produktet kan anvendes i praksis. Varefakta garanterer, at produktet er sikkert at anvende, men også brugbart i dagligdagen. Det gælder også for varens deklaration, hvor Varefakta stiller krav til oplysningerne fx i forhold til fuld ingrediensliste. Her på siden finder du information omkring Varefaktas arbejde med mærkning af nonfood dagligvarer.

Varefakta tilbyder

Varedeklaration

En varedeklaration/pack copy udarbejdes på baggrund af et udfyldt specifikationsskema og/eller datablade fra kunden.

Ved udarbejdelse af varedeklarationer, udarbejder Varefakta korrekt angivelse af de obligatoriske mærkningsoplysninger på varen i overensstemmelse med gældende lovgivning i markedsføringslandet.

Labeltjek

Et labeltjek er en gennemgang af en etikette/-label/-artwork.

Varefakta tjekker, at alle obligatoriske mærkningsoplysninger er anført korrekt i henhold til gældende EU- og national lovgivning. Derudover tjekker vi, at alle frivillige informationer fx markedsføringstekst, anprisninger, billeder, illustrationer og lignende er anført i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Regulatorisk oversættelse

En regulatorisk oversættelse er en oversættelse af obligatorisk mærkningstekst, på baggrund af, det af kunden, fremsendte udgangsmateriale, til det officielle sprog i markedsføringslandet, under hensyntagen til lovfastsatte formuleringer og krav.

Test af produkt

Varefakta tilbyder test af produkter i henhold til gældende standard.

 Eksempelvis:

 • Test af brudstyrke.
 • Test af brændetid.
 • Test af sodning.
 • Test af absorption på hygiejnebind.
 • Test af vanddamp-gennemtrængelighed.
Varedeklaration med Varefakta-mærke

Varedeklarationer mærket med Varefakta, er varer deklareret med Varefaktas mærke og ”Kontrolleret af Varefakta” samt deklareret efter Varefaktas egne krav, som er specificeret i Varefaktas forskrifter.

Formålet med denne ydelse er at sikre, at en pågældende vare med en pågældende varedeklaration kan markedsføres og sælges i overensstemmelse med gældende national lovgivning samt EU-lovgivning og samtidig leve op til Varefaktas særkrav.

Stikprøvekontrol

Stikprøvekontrollen er en kerneydelse i Varefaktas koncept. Kontrollen har til formål at vise, om minimumskravene til produktet er opfyldt, og om der er overensstemmelse mellem deklarationens oplysninger og produktet.

Generel rådgivning

Varefakta tilbyder rådgivning vedr.:

 • Anprisninger.
 • Oversættelse af SDS’er (sikkerhedsdatablade).
 • Rådgivning omkring obligatoriske krav for produkttyper.
 • Rådgivning omkring frivillige mærkninger.
 • Fødevarekontaktmaterialer.
 • Rådgivning omkring faremærkning.
 • Gennemgang af al markedsføringsmateriale.
Product Information Database (PID)

Varefaktas Product Information Database giver vores kunder et bedre overblik over informationerne på deres produkter samt mulighed for bedre at kunne organisere data.

Varefakta er eksperter i varedeklarationer og lovgivning indenfor nonfood dagligvarer

Vi er specialister i lovgivning indenfor nonfood dagligvarer fx CLP, detergentforordningen, kosmetikforordningen (kemikalielovgivning) samt lovgivning for fødevarekontaktmaterialer. Vi kan desuden hjælpe med at sikre dokumentation for overholdelse af andre mærkningsordninger, vi vurderer anprisninger og kan indhente oplysninger om emballagens sammensætning.

Varefakta arbejder med alle typer nonfood dagligvarer, som fx vaske- og rengøringsmidler, personlig pleje produkter, husholdningsartikler, sutter og bleer.

Har du brug for rådgivning, et labeltjek eller andet? Kontakt os i allerede dag.

Du kan læse mere om:

DanskVarefakta_Produkter_2766
Mærkning af dyrefoder

Mærkning af foder skal fortælle køberen, hvilke ingredienser foderet består af, hvilket næringsindhold foderet har og hvad det skal bruges til. Desuden skal mærkningen sikre sporbarheden og den må ikke være vildledende.

DanskVarefakta_Produkter_2719
Mærkning af cykellåse

Varefakta hjælper jer gennem processen, når I skal have jeres cykellås godkendt. Godkendte cykellåse kræves af de fleste forsikringsselskaber for at de udbetaler erstatning, hvis cyklen bliver stjålet.

Varefakta Insights (002)
Varefakta Insights

Varefakta Insights er Varefaktas nyheder til erhvervskunder og brancheinteresserede. Klik herunder for at læse nyhederne.