Plejeprodukter

Varefakta tester personlig pleje-produkter til børn, så du som forældre kan føle dig tryg ved brug af  produkterne. Der er vigtige informationer på emballagen – læs derfor altid brugsanvisningen og varedeklarationen på plejeprodukter til børn.

Før du køber

1. Vurdér, om du kan acceptere, indholdet af farvestoffer, parfumer og konserveringsmidler, der er de typer stoffer, som mistænkes for at være allergifremkaldende og/eller hormonforstyrrende

2. EU har en liste med 26 parfumestoffer, som såfremt de forekommer i bestemte koncentrationer, skal angives med deres kemiske navn, da man ved, at de kan fremkalde allergi. Andre parfumestoffer skal angives med samlebetegnelsen ”Parfum”.

3. Naturlige og æteriske olier kan indeholde et eller flere af de 26 parfumestoffer. Selv om de er naturligt fremstillet, kan de være lige så allergifremkaldende som kemisk fremstillede stoffer.

4. Alle stoffer i produktet skal angives efter det engelske ord ”ingredients” i deklarationen. I hele EU har stofferne ens navne, så du kan genkende dem, hvis du f.eks. køber plejeprodukter på ferie.

Tegning 7

Før du bruger

1. Læs brugsanvisningen.

2. Opbevar produkterne mørkt og gerne køligt. Hvis de skal opbevares i køleskabet, kan det betyde, at de ikke indeholder konserveringsmiddel.

3. Vask hænder inden du bruger plejeprodukter i krukker, så der ikke kommer for mange bakterier i, når du rører de åbne emballager.

4. Notér på produktet, hvornår det er åbnet, hvis produktet har angivet en begrænset holdbarhed.

5. Holdbarheden angives ved tekst eller symbol (Eksemplet herunder betyder holdbar 12 mdr. efter åbning).

Holdbarhed

Vær opmærksom på, at kravene til varer med Varefakta-mærket ofte er skrappere, end loven kræver. Kig derfor altid efter Varefaktas mærke når du handler plejeprodukter til dit barn.

Du kan læse mere om:

DanskVarefakta_Produkter_2704
Barnevognsseler

En barnevognssele test kan være livsvigtig for dit barns sikkerhed. Derfor kvalitetssikrer vi også testen. På den måde sikrer vi forbrugernes tryghed og ikke mindst troværdighed gennem Varefaktas mærkning. 

School lunch boxes for child. Top view on healthy snacks, fruits and vegetables for dinner meals out of home. Eating right and food storage concept, flat lay, copy space on white wooden background
8 gode råd til dig, der skal købe drikkedunk og madkasse til dit barn

Trænger dit barns drikkedunk eller madkasse til en udskiftning, så kig med her, hvor Varefakta giver dig vores bedste råd med på vejen.

kosttilskud
Kosttilskud

Der findes mange forskellige slags kosttilskud lige fra de almindelige vitaminpiller, som indeholder vitaminer og mineraler, til forskellige slags bestanddele af eller udtræk fra planter og dyr, eksempelvis hvidløg og fiskeolie.