Det er ikke al emballage, der er lavet til at opbevare mad og drikkevarer I, og opbevarer du dine rester fra aftensmaden I en beholder, der ikke er lavet til det, kan det afgive uønsket kemi til maden.
Mad og madrester skal du pakke ind i den rigtige emballage, for ikke al indpakning og opbevaring egner sig til mad. Der er skrappe krav til materialer bestemt til at komme i kontakt med fødevarer. For at sikre disse materialers sikkerhed for dig som forbruger, er der indført en række lovkrav og kontrolforanstaltninger i EU.
Fødevarekontaktmaterialer er en fælles betegnelse for emballage og genstande, der kan anvendes til opbevaring af fødevarer eller til at komme i kontakt med fødevarer. Det kan være alt fra fx fryseposer, bagepapir, aluminiumsfolie, skærebrædder, bøtter og drikkevarebeholdere, som kan findes i mange forskellige materialer som glas, pap, papir, keramik, træ, metal mm.
Der findes en række symboler, som du med fordel kan være opmærkning på, når du skal vælge den korrekte opbevaring til din mad. Læs med her og bliv klogere.