Forskrifter for dyrefoder

Dyrefoder

Forskriftnummer: VF K1500

Godkendt: 19. oktober 1990

Opdateret: 23. november 2021

BESKRIVELSE

Forskriften omfatter Varefaktas generelle regler for deklarering af dyrefoder. Varefakta kontrollerer, at dyrefoderet er produceret efter europæisk lovgivning og at det dermed indeholder de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, som dit kæledyr har brug for.

Herudover vil en Varefakta-mærket dyrefoderdeklaration altid indeholde oplysning om varens fremstillingsdato samt information om holdbarhed for den uåbnede og åbnede vare. Denne information er ikke lovpligtig at angive, men Varefakta mener, at dette er god forbrugeroplysning og vi sikrer derfor at disse oplysninger angives på Varefakta-mærkede dyrefoderprodukter.

Er dit kæledyrs mad mærket og kontrolleret af Varefakta, så kan du være sikker på, at foderet holder hvad det lover over tid i butikkerne og overfor for dig som kæledyrsejer. Vi kontrollerer bl.a. for afvigelser på emballage, fodertilsætningsstoffer, analytiske bestanddele og nettovægt.

Dyrefoder

VF K1500

23. november 2021

DanskVarefakta_Produkter_2771

Forskriften indeholder information omkring:

  • forskriftens gyldighedsområde,
  • Varefaktas minimumskrav til den pågældende produktgruppe, 
  • krav til oplysninger i Varefakta-deklarationen,
  • Varefakta-deklarationens udformning,
  • en række eksempler på udformning af deklarationer med Varefakta-logo,
  • en udspecificering af krav til de enkelte oplysninger,
  • krav til brugsanvisning, hvis dette er relevant for det pågældende produkt samt
  • beskrivelse af Varefaktas obligatoriske stikprøvekontrol af varer med Varefakta-logo samt dertilhørende kontrolresultater og kontrolomkostninger.

Du kan læse mere om:

Young woman is cuddling and hugging her cute curious Devon Rex cat. Cat is happy and purring and is looking directly at camera.
Mærkning af dyrefoder

Dyrefoders varedeklaration skal fortælle køberen, hvilke ingredienser foderet består af, hvilket næringsindhold foderet har og hvad det skal bruges til. Desuden skal mærkningen sikre sporbarheden og den må ikke være vildledende.

DanskVarefakta_Produkter_2766
Deklaration med Varefakta-mærke

Varedeklarationer mærket med Varefakta, er varer deklareret med Varefaktas mærke og ”Kontrolleret af Varefakta” samt deklareret efter eventuelle Varefakta-krav, som er specificeret i Varefaktas forskrifter.

james-lacy-xe_MtM-ixlw-unsplash
Guide til at læse varedeklarationen på dyrefoder

Mærkning af foder skal fortælle køberen, hvilke ingredienser foderet består af, hvilket næringsindhold foderet har og hvad det skal bruges til. Desuden skal mærkningen sikre sporbarheden og den må ikke være vildledende.