Forskrifter for kosmetiske produkter

Kosmetiske produkter

Forskriftnummer: VF 6050:1

Godkendt: 25. maj. 2010

Opdateret: 1. september 2019

BESKRIVELSE

Forskriften omfatter kosmetiske produkter som falder under definitionen i EU’s Forordning Nr. 1223/2009 af 30. november 2009 om kosmetiske produkter (Kosmetikforordningen). Vådservietter til personlig pleje, fjernelse af make-up og lign. er også omfattet af denne forskrift, selvom det alene er lotionen i produktet, der er omfattet af Kosmetikforordningen.

Forskriften omfatter Varefaktas generelle regler for deklarering, dokumentationskrav, tests og kontrol af kosmetiske produkter.

Er din solcreme Varefakta-mærket, så tester Varefakta solfaktoren i din solcreme, så du er sikker på at den minimum har den faktor som står angivet på emballagen. Herudover tester Varefakta om der er angivet korrekt nettoindhold på solcremen og på solsprays testes det om der er korrekt antal pumpetryk, i forhold til den dosering som er angivet på produktet. Det vil sige hvor mange gange du skal trykke på pumpen, for at få den rette mængde solcreme ud.

På en Varefakta-mærket solcreme vil der også være angivet en ekstra skala for SPF, så du nemt kan sammenligne solfaktoren. Fx Solfaktor: SPF 30, mellem beskyttelse. Muligheder: Lav, mellem, høj og meget høj beskyttelse.

Varefakta tester produkter i eget forbrugerrettet laboratorie. Kemiske tests eller andre mere avancerede mekaniske tests, bliver testet af akkrediterede laboratorier.

Dyrefoder

VF K1500

23. november 2021

DanskVarefakta_Produkter_2646

Forskriften indeholder information omkring:

  • forskriftens gyldighedsområde,
  • Varefaktas minimumskrav til den pågældende produktgruppe, 
  • krav til oplysninger i Varefakta-deklarationen,
  • Varefakta-deklarationens udformning,
  • en række eksempler på udformning af deklarationer med Varefakta-logo,
  • en udspecificering af krav til de enkelte oplysninger,
  • krav til brugsanvisning, hvis dette er relevant for det pågældende produkt samt
  • beskrivelse af Varefaktas obligatoriske stikprøvekontrol af varer med Varefakta-logo samt dertilhørende kontrolresultater og kontrolomkostninger.

Du kan læse mere om:

hands of a young girl put clothes in the washing machine drum
Mærkning af nonfood dagligvarer

Er din nonfood dagligvare mærket med Varefaktas mærke, så er du sikret, at lovgivningen er overholdt og at produktet kan anvendes i praksis. Varefakta garanterer, at produktet er sikkert at anvende, men også brugbart i dagligdagen. Det gælder også for varens deklaration, hvor Varefakta stiller krav til oplysningerne fx i forhold til fuld ingrediensliste.

DanskVarefakta_Produkter_2729
Deklaration med Varefakta-mærke

Varedeklarationer mærket med Varefakta, er varer deklareret med Varefaktas mærke og ”Kontrolleret af Varefakta” samt deklareret efter eventuelle Varefakta-krav, som er specificeret i Varefaktas forskrifter.

kalveleverpostej
Bliv klogere på fødevarekontaktmaterialer

Fødevarekontaktmaterialer er en fælles betegnelse for emballage, der kan anvendes til opbevaring af fødevarer eller til at komme i kontakt med fødevarer. Det kan fx være papir, pap, glas eller plast.