Varedeklaration

Ved udarbejdelse af deklarationer, udarbejder Varefakta korrekt angivelse af de obligatoriske mærkningsoplysninger på dyrefoderet i overensstemmelse med gældende lovgivning i markedsføringslandet.

Dyrefoder

Varedeklaration

En deklaration udarbejdes på baggrund af et udfyldt specifikationsskema og/eller datablade. Eventuelt manglende oplysninger til udarbejdelsen indhentes via korrespondance med leverandør/producent.

De obligatoriske mærkningsoplysninger angives og sættes op i overensstemmelse med gældende lovgivning i markedsføringslandet.

Dette indebærer bl.a. angivelse af:

 • Fodertype og navn, der er i overensstemmelse med varens sammensætning.
 • Sammensætning, enten som fodermidler eller kategorier, angivet i korrekt rækkefølge.
 • Tilsætningsstoffer, herunder tjek af tilladt mængde.
 • Analytiske bestanddele.
 • Brugsanvisning med formål for anvendelse af foderet.

 

Tillægsydelser til deklaration:

 • Rådgivning omkring brug af anprisninger på emballagen.
 • Obligatorisk mængdeangivelse i sammensætningen ift. fremhævede fodermidler på emballagen.

Vælger I, at Varefakta skal kvalitetssikre oplysningerne på jeres dyrefoder, vil det ske på følgende måde:

 • Vi indgår aftale om, hvilke varer, der skal kvalitetssikres.
 • Varefakta udarbejder en deklaration af dyrefoderet (med eller uden Varefakta-logo) alternativt kan Varefakta udføre et tjek af eksisterende emballage.

Varefakta kan hjælpe med rådgivning samt mærkning af dyrefoder

 • Labeltjek hvor vi gennemgår al mærkningen, anprisninger samt layout og rådgiver om gældende lovgivning.
 • Udarbejdelse af deklaration på dit dyrefoder, med eller uden Varefakta-mærke, på baggrund af tilsendte datablade eller specifikationsskema. Vi indhenter de nødvendige oplysninger fra producent eller leverandør og laver efterfølgende korrektur af emballagen sammenlignet med udarbejdet deklaration. Varefakta skal godkende den endelige emballage, når deklarationen udarbejdes med Varefakta-mærke og uden Varefakta-mærke er det et ekstra tilbud om kvalitetssikring fra varedeklaration til færdig emballage.
 • Rådgivning om reglerne for dyrefoder, herunder krav til de forskellige fodertyper, vildledning og tilladte fodertilsætningsstoffer.
 • Stikprøvekontrol af dyrefoder, så vi er sikre på at foderet holder hvad det lover over tid i butikkerne og overfor forbrugerne. Der er krav om stikprøvekontrol på dyrefoder med Varefakta-mærke, men vi tilbyder også stikprøvekontrol af dyrefoder, som Varefakta har udarbejdet deklaration til uden Varefakta-mærke. Vi kontrollerer bl.a. for afvigelser på emballage, fodertilsætningsstoffer, analytiske bestanddele og nettovægt.

Varefakta er eksperter i mærkning og dyrefoderlovgivning

Varefakta er med fra idé, til opstart af varedeklaration og færdig emballage af dit dyrefoder. Vi indsamler alle relevante og lovpligtige informationer fra producenterne, og sikrer, at informationerne på emballagen angives korrekt efter gældende lovgivning om mærkning af dyrefoder i Danmark, Norge og Sverige.

Hvis I skulle stå med noget dyrefoder I ønsker markedsført andetsteds, modtager vi også gerne jeres forespørgsel hertil så vi straks kan undersøge om det skulle være en opgave vi også kan tilbyde vores ekspertise til afhængigt af markedsføringsland.

dyrefoder

Tidsestimat og timepris

Varefaktas timepris 1399 DKK (ekskl. moms).

Du er velkommen til at fremsende et datablad eller specifikationsskema og Varefakta vil give et tidestimat af opgaven. 

Varefakta angiver altid tidsforbruget ud fra et estimat, da forskellige faktorer kan have indflydelse på opgavens omfang ex. varens kompleksitet, kundens ønske til indhentning af dokumentation, manglende oplysninger ved opgavestart eller særregler.

Har du brug for rådgivning, et labeltjek eller andet? Kontakt os i allerede dag.