Kursets indhold
Tilsætningsstoffer bruges til at bevare, tilføre eller ændre egenskaber ved fødevarer og de kan bl.a. påvirke holdbarhed, lugt, farve, smag og konsistens. Men der er mange ting som man skal have styr på for at anvende tilsætningsstofferne korrekt;
- Hvordan skal man angive et tilsætningsstof i ingredienslisten?
- Hvornår kan man undlade at deklarere et tilsætningsstof?
- Hvorfor må jeg ikke tilsætte farve til chokolade?
- Hvad er forskellen på et tilsætningsstof, et teknisk hjælpestof og et bærestof?
Hvis du også er i tvivl om et eller flere af disse spørgsmål, eller måske brænder inde med et andet spørgsmål til fødevaretilsætningsstoffer, så burde du overveje at deltage på dette minikursus.
Vi dykker ned i de regler der relaterer sig til mærkning af tilsætningsstoffer samt vurdering af tilsætningsstoffers anvendelse i forskellige produktkategorier.
Det får du ud af det
- Indblik i Varefaktas arbejde med at vurdere lovligheden af anvendelsen af tilsætningsstoffer i forskellige produkter.
- Generelle mærkningsregler for tilsætningsstoffer; angivelse i ingredienslisten, allergene tilsætningsstoffer, carry-over-princippet osv.
- Mulighed for at netværke med kollegaer i branchen og sparre med Varefaktas mærkningseksperter.