Sådan vedligeholder du din cykellås og din cykel
For at din cykellås kan holde til mange ture i det skiftende danske vejr og sikre en god funktion i...
Her finder du listen over de cykellåse, som Varefakta har testet og godkendt. Listen er opdelt efter mærke samt typen af cykellås, og hver godkendte lås er skrevet med sit Varefakta Kontrolnummer (VK-nummer), som kan findes på det medfølgende låsebevis og eventuelt på emballagen. De fleste forsikringsselskaber kræver, at din cykel er forsynet med en godkendt lås.
Alle modeller på listen er afprøvet og godkendt efter Varefaktas cykellåsforskrift. Der vil være modeller på listen, som ikke kan købes. Det kan f.eks. skyldes, at modellen er så ny, at den ikke er nået ud til forhandlerne, eller at modellen ikke importeres/produceres for tiden.
Skal du bruge en lås til din knallert eller scooter, skal låsen opfylde myndighedernes krav på en styrke svarende til indsatshærdet materiale med mindst 9 mm tykkelse, læs mere her. Varefakta anbefaler at man kontakter sit forsikringsselskab, angående køb af lås til knallert eller scooter.
Har du generelle spørgsmål vedrørende cykellåse, kan du forsøge at finde svaret her, og ellers er du altid velkommen til at kontakte os på cykellaase@varefakta.dk
– Før en låsetype kan godkendes, skal den igennem forskellige tekniske afprøvninger.
– Derefter går en tekniker til angreb på låsen, efter en nøje tilrettelagt testplan, med forskelligt håndværktøj. Det kan – afhængigt af låsetypen – eksempelvis være med en skruetrækker, en rørtang, en hammer eller en juniorsav.
– Teknikeren vrider, slår, klipper eller saver, så låsen bliver udsat for de samme opbrydningsforsøg, som man forestiller sig, at en cykeltyv kunne finde på.
– Som en ekstra sikkerhed ledes og overvåges forsøgene af et sagkyndigt udvalg, der inden afprøvningerne har studeret låsen i detaljer, og lavet en testplan, hvor der bl.a. vurderes eventuelt svage punkter.
For at din cykellås kan holde til mange ture i det skiftende danske vejr og sikre en god funktion i...