Fødevareministeren har kickstartet et projekt, som skal samle og gennemgå input til at forenkle regler på fødevareområdet.
I juni 2023 igangsatte fødevareminister Jacob Jensen projektet ”Lug ud i lovgivningen” for at forenkle regler og fjerne administrative besværligheder for fødevarebranchen i Danmark og dermed gøre det lettere, at være landmand, fisker og fødevareproducent.
Projektet fokuserer på regler, der kan være svære at forstå, besværlige at efterleve, eller som ikke giver mening i praksis. Fødevareministeren fremhæver som eksempel på Fødevarestyrelsens hjemmeside, at der i Danmark, som det eneste land i EU, er krav om, at æg skal stå på køl i supermarkeder.
Kravet stammer fra national lovgivning i bekendtgørelsen om fødevarehygiejne, hvor det fremgår, at æg skal opbevares ved maksimalt 12 °C i fødevarevirksomheder i led efter primærproduktionen. En regel, der kan virke både unødvendig, og som kan spænde ben ude i virkeligheden i forhold til de formål, man gerne vil opnå.
Fødevareministeren opfordrer derfor alle, der er berørt af reglerne i praksis, til at give konkrete bud på regler, som de mener, kan gøres mere enkle at overholde eller som med fordel kan afskaffes.
Læs mere om “Lug ud i lovgivningen” på Fødevarestyrelsens hjemmeside.