Lær at mærke kosmetiske produkter korrekt
Hvad må du skrive på emballagen? Hvilke symboler skal med? Og hvad siger reglerne egentlig? På vores minikursus får du klare svar – direkte fra Varefaktas eksperter.
Hvad må du skrive på emballagen? Hvilke symboler skal med? Og hvad siger reglerne egentlig? På vores minikursus får du klare svar – direkte fra Varefaktas eksperter.
Minikurset giver dig et indblik i hvad en næringsdeklaration er, hvilke lovkrav, der gør sig gældende ift. udarbejdelsen af en næringsdeklaration, samt elementer som udløser særkrav i udarbejdelsen.
Vil du være sikker på, at dine ingredienslister lever op til reglerne – og samtidig gør det let for forbrugeren at forstå, hvad produktet indeholder? Så tag med på vores minikursus og få styr på kravene til mærkning.
Flere og flere handler fødevarer på nettet – og det stiller krav til, hvordan du præsenterer dine produkter digitalt. På dette minikursus får du overblik over reglerne for mærkning og markedsføring ved onlinesalg – og hvad du skal passe på, så dine kunder ikke bliver vildledt.
Deltag i minikurset og bliv klogere på emballager og fødevarekontaktmaterialer, herunder hvad en overens-stemmelseserklæring (OE eller DoC) skal indeholde.
Tilsætningsstoffer er bl.a. med til at give fødevarer holdbarhed, farve, konsistens og smag – men reglerne for deres brug kan være svære at navigere i. På dette minikursus får du styr på, hvornår, hvordan og hvilke tilsætningsstoffer du må bruge – og hvordan de skal deklareres.
Minikurset handler om mærkning inden for affald og genbrug. Vi dykker ned i, hvad der er nyt og hvordan mærkningen bidrager til den cirkulære økonomi.
Minikurset indeholder en kort gennemgang af forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer osv., som Varefakta vurderer, der ikke går an.
Kurset giver dig en grundig gennemgang af alle relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration og ingrediensliste. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget samt på tabelværdier kontra analyseværdier.
Er du producent eller importør – og oplever du, at det kan være svært at forstå eller tolke reglerne for mærkning af færdigpakkede fødevarer? Så tilmeld dig vores halvdagskursus.
På kurset gennemgår vi, hvilke anprisninger, der er lovlige at anvende. Kurset indeholder en gennemgang af forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer osv.
Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer eller nonfood-/nearfood dagligvarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne kurset særligt til dig og dine kolleger. Det kan tage udgangspunkt i et af de her beskrevne kurser, ligesom vi gerne udvikler andre kurser, der inddrager de temaer og tilhørende lovgivning, der er mest relevant for jer.
"Informativt, brugbart, godt, konkret, kort og præcist kursus om de basale regler og retningslinjer ift. mærkning af fødevarer. De 3 timer var absolut godt givet ud"
Stifter og medejer, Bagsværd Lakrids
Kursus: Obligatoriske mærkningskrav for færdigpakkede fødevarer
"Anprisninger – et stort og relevant emne, kogt ned til konkret viden, der kan bruges i hverdagen."
Ejer, PR Chokolade A/S
Kursus: Anprisninger på fødevarer
"Som etiket-designer for mad- og drikkeprodukter er det vigtigt at have viden om forskellige typer af anprisninger, samt hvordan de må bruges. Til Varefaktas kursus fik jeg på kort tid viden om forskellige typer af anprisninger samt do´s and don'ts. Det har gjort mig klogere, og mit arbejde bedre."
Head of Design, Food Partners World ApS
Kursus: Anprisninger på fødevarer
"Kurset var en god gennemgang af lovstof og regler, og det var dejligt, at der var tid til at stille spørgsmål og lave praktiske opgaver undervejs. Det gav en god forståelse for stoffet. De 3 timer fløj afsted."
-
Kursus: Anprisninger på fødevarer
"Kurset var en god gennemgang af den gældende lovgivning og de mange konkrete eksempler og øvelser undervejs gav en god forståelse for stoffet."
-
Kursus: Næringsdeklaration og ingrediensliste
"Kurset giver deltagerne solid indsigt i fødevaremærkningslovgivningen med fokus på allergener, holdbarhed og mærkningskrav. Gennem praktiske opgaver opnår deltagerne erfaring med at omsætte reglerne til praksis. Tidligere deltagere fremhæver det som et højdepunkt i uddannelsen og en unik mulighed for at opbygge et stærkt fundament i mærkning – relevant for alle i fødevarebranchen."
Lektor v. DTU Fødevareinstituttet, Research Group for Bioactives – Analysis and Application
Kursus: Mandatory Labelling Requirements for Prepacked Foods