Få styr på mærkningen – med undervisning fra eksperterne

Deltag i et kursus og få konkret viden, du kan bruge i hverdagen. Vores erfarne undervisere klæder dig fagligt på – uanset hvilket kursus du vælger.

Kurser, Minikurser

Lær at mærke kosmetiske produkter korrekt

Hvad må du skrive på emballagen? Hvilke symboler skal med? Og hvad siger reglerne egentlig? På vores minikursus får du klare svar – direkte fra Varefaktas eksperter.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Næringsdeklaration og mærkningsordninger

Minikurset giver dig et indblik i hvad en næringsdeklaration er, hvilke lovkrav, der gør sig gældende ift. udarbejdelsen af en næringsdeklaration, samt elementer som udløser særkrav i udarbejdelsen.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Ingredienslisten fra A-Z – hvad skal med, og hvordan?

Vil du være sikker på, at dine ingredienslister lever op til reglerne – og samtidig gør det let for forbrugeren at forstå, hvad produktet indeholder? Så tag med på vores minikursus og få styr på kravene til mærkning.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Her er reglerne, når du skal sælge fødevarer online

Flere og flere handler fødevarer på nettet – og det stiller krav til, hvordan du præsenterer dine produkter digitalt. På dette minikursus får du overblik over reglerne for mærkning og markedsføring ved onlinesalg – og hvad du skal passe på, så dine kunder ikke bliver vildledt.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Få styr på emballagen – regler for fødevarekontaktmaterialer

Deltag i minikurset og bliv klogere på emballager og fødevarekontaktmaterialer, herunder hvad en overens-stemmelseserklæring (OE eller DoC) skal indeholde.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Tilsætningsstoffer uden tvivl – sådan bruger og mærker du dem korrekt

Tilsætningsstoffer er bl.a. med til at give fødevarer holdbarhed, farve, konsistens og smag – men reglerne for deres brug kan være svære at navigere i. På dette minikursus får du styr på, hvornår, hvordan og hvilke tilsætningsstoffer du må bruge – og hvordan de skal deklareres.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Cirkulær økonomi: Få styr på mærkning for affald og genbrug

Minikurset handler om mærkning inden for affald og genbrug. Vi dykker ned i, hvad der er nyt og hvordan mærkningen bidrager til den cirkulære økonomi.

Læs mere
Kurser, Minikurser

Anprisninger: Do´s and dont´s

Minikurset indeholder en kort gennemgang af forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer osv., som Varefakta vurderer, der ikke går an.

Læs mere
Halvdagskurser, Kurser

Få styr på dine fødevarers ingrediensliste og næringsdeklaration

Kurset giver dig en grundig gennemgang af alle relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration og ingrediensliste. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget samt på tabelværdier kontra analyseværdier.

Læs mere
Halvdagskurser, Kurser

Obligatoriske mærkningskrav for færdigpakkede fødevarer

Er du producent eller importør – og oplever du, at det kan være svært at forstå eller tolke reglerne for mærkning af færdigpakkede fødevarer? Så tilmeld dig vores halvdagskursus.

Læs mere
Halvdagskurser, Kurser

Forstå anprisninger på fødevarer – og brug dem korrekt

På kurset gennemgår vi, hvilke anprisninger, der er lovlige at anvende. Kurset indeholder en gennemgang af forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer osv.

Læs mere
Kurser, Virksomhedstilpassede kurser

Kurser tilpasset din virksomhed

Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer eller nonfood-/nearfood dagligvarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne kurset særligt til dig og dine kolleger. Det kan tage udgangspunkt i et af de her beskrevne kurser, ligesom vi gerne udvikler andre kurser, der inddrager de temaer og tilhørende lovgivning, der er mest relevant for jer.

Læs mere

Vores kursister siger

"Informativt, brugbart, godt, konkret, kort og præcist kursus om de basale regler og retningslinjer ift. mærkning af fødevarer. De 3 timer var absolut godt givet ud"

Søren Beier

Stifter og medejer, Bagsværd Lakrids

Kursus: Obligatoriske mærkningskrav for færdigpakkede fødevarer

"Anprisninger – et stort og relevant emne, kogt ned til konkret viden, der kan bruges i hverdagen."

Karin Alsted

Ejer, PR Chokolade A/S

Kursus: Anprisninger på fødevarer

"Som etiket-designer for mad- og drikkeprodukter er det vigtigt at have viden om forskellige typer af anprisninger, samt hvordan de må bruges. Til Varefaktas kursus fik jeg på kort tid viden om forskellige typer af anprisninger samt do´s and don'ts. Det har gjort mig klogere, og mit arbejde bedre."

Amalie Nicoline Freund Østergaard

Head of Design, Food Partners World ApS

Kursus: Anprisninger på fødevarer

"Kurset var en god gennemgang af lovstof og regler, og det var dejligt, at der var tid til at stille spørgsmål og lave praktiske opgaver undervejs. Det gav en god forståelse for stoffet. De 3 timer fløj afsted."

Sarah John

-

Kursus: Anprisninger på fødevarer

"Kurset var en god gennemgang af den gældende lovgivning og de mange konkrete eksempler og øvelser undervejs gav en god forståelse for stoffet."

Kursusdeltager

-

Kursus: Næringsdeklaration og ingrediensliste

"Kurset giver deltagerne solid indsigt i fødevaremærkningslovgivningen med fokus på allergener, holdbarhed og mærkningskrav. Gennem praktiske opgaver opnår deltagerne erfaring med at omsætte reglerne til praksis. Tidligere deltagere fremhæver det som et højdepunkt i uddannelsen og en unik mulighed for at opbygge et stærkt fundament i mærkning – relevant for alle i fødevarebranchen."

Susan Løvstad Holdt

Lektor v. DTU Fødevareinstituttet, Research Group for Bioactives – Analysis and Application

Kursus: Mandatory Labelling Requirements for Prepacked Foods