I dag markeres både FN’s Internationale Madspildsdag og Danmarks Nationale Madspildsdag. Og der er god grund til at stoppe op: Ifølge Miljøstyrelsen smider vi hvert år over 881.062 tons spiselig mad ud i Danmark. Det er mad, der kunne have været spist. Og hver gang vi smider mad ud, spilder vi ikke kun fødevaren – vi spilder også ressourcer. Det er en belastning for både klimaet og økonomien.
Sådan hjælper vi hos Varefakta
Hos Varefakta står det sort på hvidt i vores vedtægter: Vi skal arbejde for at mindske spild af varer. Det gør vi hver dag – i samarbejde med producenter og leverandører.
Vi hjælper vores kunder med at:
- Mærke produkterne korrekt, så holdbarhedsdatoer bliver forståelige og realistiske – og ikke fører til unødvendig kassering.
- Undgå fejlmærkning, som kan betyde, at ellers fine varer skal destrueres.
- Oplyse forbrugerne om indhold, opbevaring og affaldssortering, så de bedre kan træffe bæredygtige valg i hverdagen.
- Stille krav om, at placering efter åbning skal angives på vores Varefakta-mærkede varer for at forbedre varens holdbarhed.
Et ansvar vi deler
Madspild opstår hele vejen gennem værdikæden – fra mark og produktion til butik og hjem. Derfor har vi alle et ansvar.
Få mere viden:
- Læs vores råd til at mindske madspild i hjemmet.
- Bliv klogere på emnet hos Danmarks største bevægelse mod madspild Stop spild af mad.
Og husk – også små ændringer i hverdagen kan gøre en stor forskel.
Kontakt Agnete, hvis du har spørgsmål
