Lovgivning skal sikre afskovningsfrie varer

Ny lovgivning skal sikre afskovningsfrit palmeolie, oksekød, soja, kaffe, kakao, træ og gummi.

EU-Kommissionen udsendte 17. november 2021 et nyt forslag til en forordning, der skal stoppe EU’s medvirken til global afskovning. Forslaget skal forhindre, at varer som palmeolie, soja, oksekød, kaffe, kakao og træ, der importeres eller eksporteres fra EU, forårsager, at skove ryddes eller forringes.

Fra sommeren 2025 skal alle produkter med palmeolie, oksekød, soja, kaffe, kakao, træ og gummi, der sælges i EU, være dokumenteret afskovningsfri. Det vil sige, at hverken producenter eller forhandlere må sælge varer, hvor en eller flere af råvarerne kommer fra landbrug, hvor der er nedlagt skov til fordel for plantage. Mikrovirksomheder og små virksomheder vil få en længere tilpasningsperiode samt andre særlige bestemmelser.

Hos Varefakta følger vi forslaget tæt og vi deltog derfor d. 4. januar i CONCITOs tænketræf vedr. den nye lovgivning om afskovning. Her fik medlemmer af CONCITOs fødevarenetværk mulighed for, at tale om bekymringer og muligheder ved den nye lovgivning. Herunder, hvilke tiltag lovgivningen vil bestå af og den vurderede effekt af lovgivningen.

Læs mere på Europa-Kommissionens hjemmeside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev "Varefakta Insights"
og hold dig opdateret

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Del

Del på facebook
Del på linkedin

Modtager du vores nyhedsbrev?

Hold dig opdateret – og få faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.